Välkommen till HögstaSparräntan.com, en webbplats som listar de högsta sparräntorna Sverige har att erbjuda. Den här sajten startades i början av 2015 och vi som driver sidan är ett företag som har sin bas i Sverige.
Vi uppdaterar vår topplista över sparkonton varje vecka för att du ska få så aktuell information som möjligt.
Vårt uppdrag: Att du enkelt ska kunna jämföra sparränta och vilka villkor sparkontona har. För att sedan kunna klicka dig vidare till det sparkonto som du känner dig bekväm med.
Mål: Att ha Sveriges mest omfattande lista över sparkonton och räntor.
Du är såklart välkommen att höra av dig om något på den här webbplatsen inte fungerar eller om du har frågor angående sparkonton. Använd kontaktformuläret nedan, tack!
[contact-form-7 id=”61″ title=”Kontaktformulär 1″]
Problem som uppstår hos din bank eller finansbolag är tyvärr inget vi kan hjälpa dig med. Skulle du få problem med till exempel insättningar eller utbetalningar ber vi dig att kontakta supporten för respektive inlåningsföretag.
Vanliga frågor
Hur får jag högsta sparräntan? Svar: Genom att titta i listan på startsidan kan du hitta de bästa sparkontona för dig som privatsparare. Kom dock ihåg att de sparkonton med högre sparräntor inte har någon insättningsgaranti. Om du binder dina pengar på ett fasträntekonto kan du få ännu bättre räntor på över 10% om året.
Rekommenderar ni att spara utan insättningsgaranti? Svar: Vi ger inte rådgivning om hur du ska spara, vi upplyser bara om vilka sparkonton som finns på marknaden. Sedan är det din uppgift som sparare att kontrollera villkor och regler hos respektive nischbank eller kreditinstitut som erbjuder sparräntorna. Alla privatsparare har olika risknivå och mål med sitt sparande, vissa söker hög avkastning medan andra vill ha trygghet. Vissa sparar till en kontantinsats och vill då ha en högre sparränta medan andra ska ha pengarna till ett bröllop och då behöver ha dem tillgänliga inom 1-2 år.
Varför ger inte storbankerna bättre ränta? Svar: Det har att göra med Sveriges styrränta. När den är låg sjunker priset på pengar, vilket gör att bankerna inte behöver låna in pengar från privatpersoner i samma utsträckning. Inlåning bokförs nämligen som en skuld i bankernas balansräkningen. Därför betalar man ut en låg sparränta för att stoppa allmänheten att placera pengar hos banken.
Hur skaffar jag Bank-ID? Svar: Du skaffar Bank-ID hos din bank. Ofta går du in på din internetbank och beställer Bank-ID via fil eller via Mobilt Bank-ID, båda fungerar bra när du ska öppna ett sparkonto över internet.